تابلو برق ساختمان و صنعتی
- کشور سازنده :
- ایران
- برند :
- دانوب
- نوع محصول :
- تابلو برق
- کشور سازنده :
- ایران
- برند :
- دانوب
- نوع محصول :
- تابلو برق
- کشور سازنده :
- ایران
- برند :
- دانوب
- نوع محصول :
- تابلو برق
- کشور سازنده :
- ایران
- برند :
- دانوب
- نوع محصول :
- تابلو برق
- کشور سازنده :
- ایران
- برند :
- دانوب
- نوع محصول :
- تابلو برق
- کشور سازنده :
- ایران
- برند :
- دانوب
- نوع محصول :
- تابلو برق
- کشور سازنده :
- ایران
- برند :
- دانوب
- نوع محصول :
- تابلو برق
- کشور سازنده :
- ایران
- برند :
- دانوب
- نوع محصول :
- تابلو برق
- کشور سازنده :
- ایران
- برند :
- دانوب
- نوع محصول :
- تابلو برق
- کشور سازنده :
- ایران
- برند :
- دانوب
- نوع محصول :
- تابلو برق
- کشور سازنده :
- ایران
- برند :
- دانوب
- نوع محصول :
- تابلو برق
- کشور سازنده :
- ایران
- برند :
- دانوب
- نوع محصول :
- تابلو برق
فهرست :
تابلو برق ساختمان و صنعتی
تابلو برق در واقع هر محفظه فلزی یا غیر فلزی است که انواع تجهیزات برقی مانند کنتاکتورها، فیوزها، کلیدهای محافظ جان، قطعات کنترلی و حفاظتی و غیره در آن قرار می گیرند در واقع در گذشته مشکلاتی در نصب تجهیزات برقی وجود داشته است و خطراتی ناشی از عوامل محیطی یا ایجاد پدیده هایی مثل اتصال کوتاه در تجهیزات الکتریکی سبب شده است که افراد به تامین ایمنی بیشتر توجه کنند و از این رو تابلوهای برق به شکل محفظه هایی بسته طراحی شدند تا تجهیزات برقی و الکترونیکی حساس در آن ها قرار بگیرند و غیر قابل دسترس باشند.
در داخل تابلوهای برق می توان ریل های مخصوص نصب کلیدهای مینیاتوری و محافظ جان را قرار داد و تمام این تجهیزات را به جای قرار دادن در محیط خارجی داخل این محفظه ها نصب کرد که این کار هم سبب محافظت از این تجهیزات برقی می شود و هم از وارد شدن شوک الکتریکی به کاربران این تجهیزات جلوگیری می کند. امروزه تابلوهای برق یکی از عناصر اصلی واحدهای مسکونی و صنعتی محسوب می شوند و به صورت فلزی و پلاستیکی تولید می شوند و وظیفه کنترل دستی یا اتوماتیک یک فرآیند صنعتی ، توزیع برق بین تجهیزات و اصلاح ضریب توان تجهیزات الکتریکی را دارند.
قبل از پرداختن به انواع تابلو برق به صورت تخصصی بد نیست بدانید به صورت کلی محفظه ای که برای قرار گیری تجهیزات برقی ساختمان استفاده می شود تابلو نام دارد. به طور مثل در یک ساختمان معمولا یک تابلو عمومی وجود دارد که وظیفه آن برق رسانی به قسمت های مشاعات یا عمومی ساختمان مثل آسانسور، روشنایی راه پله ، روشنایی راهرو ، پشت بام ، حیاط و هر وسیله برقی دیگری است. این تابلوها در دو نوع توکار و روکار در بازار موجود هستند و معمولا دارای درجه حفاظت بالایی می باشند که کمک می کند این محصول به راحتی بتواند در حیاط ساختمان بدون نگرانی از شرایط آب و هوایی مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
نوع دیگری از تابلوی ساختمانی انواع تابلو کنتور است که که نزدیک درب ورودی اصلی ساختمان نصب می شود و کابل اصلی برق ساختمان که توسط اداره برق از طریق تیرهای چراغ برق وارد ساختمان می شود اول باید از این تابلو گذر کند و سپس بین واحدها و مشاعات تقسیم شود. اندازه این تابلو بستگی به تعداد کنتورهای ساختمان دارد مثلا اگر یک ساختمان دارای 20 واحد باشد تابلو کنتور را به گونه ای می سازند که 20 کنتور برق و یک کنتور عمومی داخل آن نصب شود. تابلوهای اصلی برق ساختمان دارای سه بخش هستند قسمت ورودی که مربوط به ورود کابل اصلی از تیرهای چراغ برق به تابلوی برق است ، قسمت کنتورها که مربوط به محل نصب کنتورهاست و قسمت خروجی محلی است که مربوط به فیوزهای مینیاتوری خروجی از تابلو است.
تابلوهای برق دارای انواع متفاوتی از نظرهای مختلف هستند به طورر مثال از نظر نوع محفظه به چند دسته بندی کلی تقسیم می شوند که در ادامه با آنها آشنا می شوید:
انواع تابلو برق بر اساس نوع محفظه
تابلو برق های Metal Enclosed
این محصولات به شکل محفظه های تمام بسته فلزی هستند که نام آنها نیز از همین بسته بودن محفظه نشات می گیرد. در این مدل تمام تجهیزات الکتریکی اعم از کلیدها، ترانس های جریان و ولتاژ، لوازم اندازه گیری غیره در داخل آن نصب می شود و خود به دو دسته زیر تقسیم می شوند :
- تابلو برق Metal Clad
داخل این تابلو بخش بندی شده است بنابراین اگر یکی از این بخش ها آسیب ببیند این صدمه به بخش های دیگر وارد نمی شود به طور مثال گاهی ممکن است بر اثر یک اتفاق یکی از قطعات موجود در تابلو منفجر شود که در صورت استفاده از تابلو نوع متال کلد قطعات دیگر سالم می مانند. یک تابلو برق Metal Clad به چهار بخش شامل محفظه باسبار، محفظه سر کابل ، محفظه LV (تجهیزات کنترل و اندازه گیری) و محفظه کلید تقسیم می شود.
- تابلو برق Compartment Type
این مدل نوع دیگری از تابلوهای فلزی بسته است که در آن محفظه های مختلف از هم جدا نشده اند و تمام قطعات در یک محفظه بسته کنار هم بدون جداسازی قرار می گیرند.
تابلو برق های کشویی
این تابلوها به صورت کشویی طراحی می شوند و معمولا برای کنترل موتورها استفاده می شوند و حسنی که نسبت به تابلوهای محفظه بسته دارند، سرویس راحت تر و ایمنی بیشترشان می باشد.
تابلو برق های Rack
این محصولات حالت قفسه قفسه دارند و محفظه های مورد نیاز برای اندازه گیری ، کنترل و غیره روی آن ها نصب می شوند.
تابلو Swing
این مدل از تابلو از انواع تابلوهای رک است که درب متحرک دارد بنابراین پشت تجهیزات آن قابل رویت می باشد و دسترسی راحتی را برای کاربر فراهم می کند البته این مدل به دلیل ویژگی هایی که دارد گران تر از مدل های دیگر است.
انواع تابلو برق بر اساس محل نصب
یکی دیگر از تقسیم بندی هایی که برای تابلوهای برقی به کار می رود از نظر نوع محل نصب است که به دو صورت داخلی Indoor یا فضای باز Outdoor می باشند.
- تابلو Indoor
تابلوهای داخلی به گونه ای طراحی شده اند که می توانند فضاهای سرپوشیده مثل کارگاه ها، سوله ها یا کارگاه های صنعتی مورد استفاده قرار گیرند.
- تابلو Outdoor
تابلوهایی که طراحی آنها برای فضاهای باز انجام شده است به طور مثال تابلوبرق هایی که در محیط هایی مثل خیابان ها، پارک ها، فضاهای پیاده روها و غیره مشاهده می کنید از انواع فضای باز می باشند.
انواع تابلو بر اساس نحوه قرارگیری
نوعی از تابلوی برقی در بازار موجود است که فیکس هستند و به صورت ایستاده و دیواری تولید می شوند. تابلو برق ایستاه بیشتر دارای استفاده های صنعتی است و روی پایه های خود به صورت ایستاده قرار داده می شود و تابلو برق دیواری هم می تواند در منازل هم در محیط های صنعتی مورد استفاده قرار گیرد. تابلو برق های دیواری روکار یا توکار هستند که انتخاب آنها به عهده مشتری است و می تواند متناسب با محلی که قرار است از این تابلو استفاده نماید یکی از این مدل ها را انتخاب کند.
تابلو ایستاده
تابلو دیواری
انواع تابلو برق بر اساس ولتاژ
تابلوهای فشار ضعیف یا LV تابلوهایی هستند که ولتاژ آنها زیر 1000 ولت است و تابلوهای فشار متوسط یا MV تابلوهایی هستند که دارای ولتاژ 1000 تا 36000 ولت می باشند.
انواع تابلو برق بر اساس عملکرد
- تابلو PLC که برای کنترل یک پروسه صنعتی استفاده می شود.
- تابلو هایی که فقط جهت کنترل موتورهای AC یا DC استفاده می شوند و شامل درایورها ، مدارهای فرمان کنتاکتوری و مدارهای کنترل کننده موتور هستند.
- تابلوهای توزیع که جهت توزیع جریان بین تجهیزات مختلف صنعتی استفاده می شوند.
- تابلوهای اصلاح ضریب قدرت که به تابلوهای بانک خازنی معروف هستند.
- تابلوهای برق تک فاز و سه فاز
یکی دیگر از موضوعاتی که در بحث تابلوهای برق اهمیت دارد تجهیزاتی است که در تابلوهای برقی مورد استفاده قرار می گیرد که در ادامه به اختصار به آنها می پردازیم :
- داکت در تابلو ها
یکی از قطعاتی که در تابلو های برق برای نظم داشتن سیم ها استفاده می شود داکت ها هستند که می توانند سیم ها رو به صورت منظم عبور دهند و از آسیب دیدن و پیچیده شدن سیم ها در تابلو جلوگیری نمایند.
- ریل و فیوز در تابلوی برق
ریل ها یکی از تجهیزات تابلو برقها هستند که روی آنها با روکش نیکل و غیره پوشانده شده تا ضد زنگ زدگی و خوردگی باشند و از این قطعه برای نصب فیوزهای مینیاتوری استفاده می شود.
- کیس و کنتاکتور در تابلو برق
کیس از تجهیزاتی است که وظیفه دارد تمام مدارها و تجهیزات تابلو را در خود جای دهد و کنتاکتور نیز کلیدی الکترومغناطیسی است که برای قطع و وصل مدار فرمان مورد استفاده قرار می گیرد و از اجزایی است که در تابلو برق ها مورد استفاده قرار می گیرد.
سایر تجهیزاتی که در تابلوهای برق می توانند استفاده شوند انواع تایمر ، رله ، بی متال ، کلید های مینیاتوری و محافظ جان ، شاسی ، سنسور و غیره هستند که البته در هر محلی باید قبل از سیم کشی های برقی کارشناس برای تعیین نوع تابلو یا تجهیزاتی که در آن قرار است به کار رود از محل بازدید نماید و متناسب با کاربری ، تعداد طبقات و دیگر عوامل وابسته یکی از انواع تابلوهای برق را معرفی کند البته شما می توانید برای خرید تابلو برق و یا اطلاع از قیمت تابلو برق به سایت لایت هوم مراجعه نمایید و در این زمینه اطلاعات کافی را به دست آورید.