قوطی کلید و پریز برق
- کشور سازنده :
- ایران
- برند :
- متودو
- کشور سازنده :
- ایران
- برند :
- مهسان
- کشور سازنده :
- ایران
- برند :
- لگراند
- کشور سازنده :
- ایران
- برند :
- متفرقه
- کشور سازنده :
- ایران
- برند :
- متفرقه
- کشور سازنده :
- ایران
- برند :
- متودو
- کشور سازنده :
- ایران
- برند :
- شایلین
- کشور سازنده :
- چین
- برند :
- فاین الکتریک
- رنگ قاب :
- قرمز(سرخابی-اخر...
- کشور سازنده :
- ایران
- برند :
- متفرقه
- کشور سازنده :
- ایران
- برند :
- متفرقه
- کشور سازنده :
- ایران
- برند :
- متفرقه
فهرست :
قوطی کلید و پریز
یکی از محصولاتی که در سیم کشی ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد انواع قوطی کلید برق است که به کار بردن آنها نقش اساسی در جایگذاری و نصب کلید و پریز یک مجموعه دارد در واقع نقاط انتهایی یا مقصد همه سیم های برق در یک ساختمان یک کلید یا یک پریز برق است و زمانی که سیم به نقطه انتهایی خود می رسد باید در فضایی مناسب قرار گیرد تا سیمان و گرد و خاک دیوار به آنها آسیب نرساند.
یک قوطی کلید فضای مناسبی را فراهم می کند تا کلید یا پریز مورد نظرتان داخل آن قرار گیرد و در دیوار فیکس گردد همچنین استفاده از قوطی سبب می شود شاخک های کلید یا پریز به راحتی وارد بدنه پلاستیکی قوطی شوند و کاملا فیکس گردند در نتیجه به راحتی می توان این تجهیزات را داخل دیوار قرار داد بدون اینکه آسیب ببینند.
در تعریفی دیگر می توان گفت قوطی پریز و کلید قطعه ای است که در داخل دیوار بتنی یا دیوار پیش ساخته قرار می گیرد و سیم های خروجی از تابلوها ، کلید ها و پریزها داخل این قطعه پلاستیکی به هم متصل می گردند همچنین این محصول دارای درپوشی است که مانع ورود بتن به داخل می شود تا تجهیزات برقی کلیدها آسیب نبینند. برای نصب کلید و پریز در ساختمان باید مراحلی طی شود که در ادامه این مراحل را مرور می کنیم :
تهیه نقشه
ابتدا لازم است برای سیم کشی هر ساختمان یک نقشه یا طرح کلی کشیده داشته باشیم که این نقشه می تواند شروع کار برقکار برای سیم کشی ساختمان باشد.
اندازه و خطوط تراز
پس از تعیین نقشه سیم کشی باید محلی را که قرار است کلیدها و پریزها گذاشته شوند با کمک خط تراز مشخص کرد که با استفاده از این خطوط می توان کنده کاری های لازم را انجام داد تا قوطی های کلید درون دیوار و در جای مناسب خود قرار گیرند.
کنده کاری
پس از آماده شدن خطوط تراز باید محل هایی که قوطی ها درون آن قرار می گیرند مشخص نمود و حفره هایی را جهت این امر ایجاد کرد. معمولا برای کنده کاری به روش سنتی از تیشه های برق کشی استفاده می شود ولی امروزه با پیشرفت تکنولوژی می توان از دستگاه های جدید شیارزن استفاده کرد .
نصب قوطی کلید و پریز
در این مرحله باید قوطی های برق که مخصوص نصب کلیدها و پریزها هستند روی دیوارها قرار گیرند که گاهی لازم است این قوطی ها در کنار یکدیگر گذاشته شوند و کادری دو یا چندخانه ایجاد نمایند و در بعضی قسمت ها لازم است قوطی برق تک ماژول به کار رود. برای نصب این محصول باید توجه کرد که قوطی کاملا در یک سطح با دیوار قرار گیرد و دور تا دور آن گچ کاری شود تا محکم بماند سپس مکانیزم کلید یا پریز درون آن قرار گرفته و سیم ها از داخل پایه های قوطی می گذرند.
بعد از انجام این مراحل نصب لوله و اتصالات برق ، سیم کشی دقیق ، سربندی ، و نهایتا نصب تجهیزات الکتریکی مانند انواع کلید ها پریزها چراغ ها آیفون تصویری و غیره را انجام داد. در ادامه انواع با انواع قوطی آشنا می شویم :
قوطی نوع قدیمی ( شاپوری )
این مدل به صورت یک مکعب با چهار خروجی لوله ای شکل است که دارای قابلیت استفاده کادر گروهی نمی باشند و فقط می توان این قوطی ها را به صورت تکی و یا چند قوطی مجزا کنار هم استفاده کرد . در گذشته از این قوطی ها برای قرارگیری کلیدها و پریزها به صورت مجزا استفاده می شده است ولی امکان گروهی کردن کادرها برای افراد وجود نداشت البته امروزه هم در بعضی از پروژه ها می توان از قوطی کلیدهای قدیمی که با نام شاپوری شناخته شده اند استفاده کرد.
در ساخت قوطی کلیدهای قدیمی از مواد درجه یک یا درجه دو استفاده می شود که اگر از جنس PVC نسوز باشد اشتعال زا نیست و دارای استحکام و مقاومت بالایی می باشد.
قوطی نوع جدید
این نوع از قوطی ها دارای ظاهری متفاوت نسبت به مدل قدیمی می باشند که در دو جنس سفید شفاف با مواد نو و مشکی با مواد درجه دو تولید می شوند . ویژگی اصلی این قوطی ها نسبت به مدل قبلی قابلیت نصب کلیدوپریز با کادر دوخانه ، سه خانه ، چهارخانه و غیره می باشد همچنین بدون نیاز به گیره فلزی می توان مکانیزم کلید یا پریز را از چهار طرف به قوطی برق پیچ کرد.
برای قرارگیری قوطی کلیدهای جدید در کنار یکدیگر می توان از رابط هایی استفاده کرد که با به کار بردن آنها امکان تنظیم فاصله دو کادر فراهم می گردد همچنین ویژگی دیگر این محصولات این است که به صورت کشویی کنار هم جای می گیرند و می توان از آنها برای نصب کادرهای دو خانه به بالا استفاده کرد.
قوطی نوع کناف
نوعی از این محصول درایوال یا کناف نام دارد که دارای انتهایی گرد می باشد و جهت نصب در دیوارهای گچی پیش ساخته یا کناف مورد استفاده قرار می گیرد. عمق این محصولات معمولا 5 سانتیمتر است و مکانیزم کلید و پریز به وسیله دوپیچ در طرفین آن قابل نصب است.
نوع دیگری از قوطی ها وجود دارد که گالوانیزه شده می باشند و مخصوص استفاده در کارخانه ها و محیط های بیمارستانی هستند. ابعاد انواع قوطی کلیدهای برق معمولا 7 در 7 سانتیمتر است که استاندارد هرگونه کلید و پریز ایرانی یا خارجی می باشد البته لازم است قبل از انتخاب کلید و پریز به ابعاد و اندازه آنها توجه نمایید و از مناسب بودن قوطی کلیدهای نصب شده اطمینان حاصل نمایید تا در زمان نصب با مشکل مواجه نگردید. در تصویر زیر می توانید مراحل استفاده از قوطی های کلید برق را ببینید:
شما مشتریان می توانید برای خرید قوطی کلید در طرح ها و مدل های مختلف همچنین جهت اطلاع از قیمت قوطی پریز و کلید برق به سایت www.lighthome.ir مراجعه نمایید.