صفحه اصلی نورپردازی و روشنایی نقش چراغ های محوطه ای در امنیت پارک و خیابان

نقش چراغ های محوطه ای در امنیت پارک و خیابان

توسط نجوا ایزدی
نقش چراغ های محوطه ای در افزایش امنیت محیط

نقش چراغ های محوطه ای در ایمنی و امنیت پارک ها و مسیرها

انواع چراغ‌ محوطه ای به صورت متنوع و با توجه به نیازهای مختلف پارک‌ها و فضاهای سبز طراحی و تولید می‌شوند. این چراغ‌ها نه تنها از نظر ظاهر و نور پردازی متفاوت هستند، بلکه از نظر کاربرد و نحوه نصب نیز متفاوت هستند.

چراغ‌ های محوطه ای نقش مهمی در افزایش امنیت پارک‌ها دارند و به بهبود کیفیت فضاهای سبز و محیط‌های باز کمک می‌ کنند.

افزایش ایمنی فیزیکی توسط چراغ‌ محوطه ای

پارک‌ها به دلیل اینکه مکانی برای بازی و سرگرمی کودکان هستند، باید دارای روشنایی کافی باشند. تا کودکان بتوانند به صورت امن بازی کنند. وجود چراغ‌ها در پارک‌ها باعث می‌شود مسیرها، پله‌ها و سطوح ناهموار روشن شوند و افراد بتوانند موانع و خطرات را بهتر تشخیص دهند. این امر برای افراد مسن، کودکان، معلولان و افرادی که با محدودیت‌های حرکتی مواجه هستند بسیار مهم است.

چراغ‌های پارکی یا محوطه ای به افراد کمک می‌کنند تا در شرایط آب و هوایی نامساعد نیز بهتر ببینند. این نوع چراغ ها در شب های تاریک یا در شرایطی مانند مه، باران یا برف با ایجاد روشنایی در فضای پارک به دید بهتر افراد کمک می کند. مانع از بروز خطرات احتمالی مانند لیز خوردن و یا قرار گرفتن پای افراد در چاله یا جوی آب می شود.

استفاده از چراغ های پارکی در فضاهای مختلف

چراغ محوطه ای در افزایش امنیت اجتماعی و کاهش جرم

فضا ها و محوطه های تاریک بیشتر مستعد وقوع جرم و خشونت هستند. بنابراین وجود چراغ ها در پارک و به سبب آن روشنایی که در محیط پراکنده می کنند.

این چراغ ها به افزایش دید و قابل تشخیص بودن چهره افراد و تشخیص بهتر و راحت تر محیط کمک می کند. از وقوع جرایم و خطراتی که احتمال وقوع آن وجود دارد جلوگیری می کند. بنابر این وجود چراغ ها و روشنایی در پارک ها احتمال وقوع سرقت، خشونت و سایر جرایم را کاهش می دهد.

روشن بودن پارک ها و مسیرهای رفت و آمد و مسیرهای پیاده روی باعث ایجاد احساس امنیت بیشتر در افراد می شود. و احتمال وقوع خطرات احتمالی از قبیل دزدی، زور گیری و….کاهش می یابد.

افزایش حس امنیت عمومی از دیگر مزایای وجود چراغ های محوطه ای است. استفاده از نور پردازی مناسب در هر فضا و هر محیطی علاوه بر اینکه از المان های زیبایی محیط به حساب می آید. برای استفاده ی بهتر و راحت تر و برای دید بهتر افراد مورد استفاده قرار می گیرد که در واقع نور پردازی مناسب در عصر حاضر جز جدایی ناپذیر از زندگی بشر امروز شده است.

وجود چراغ محوطه ای و پارکی در پارک ها و محیط های عمومی که به صورت شبانه روزی در دسترس افراد است با ایجاد روشنایی مناسبی که به محیط می دهد. باعث ایجاد حس بهتر، آرامش و احساس امنیت در شهروندان می شود که با خیال راحت از امکانات عمومی موجود در پارک ها استفاده کنند و یا با آرامش و فراغ بال به پیاده روی و یا هرگونه فعالیت دیگر بپردازند.

نقش روشنایی در کاهش جرم

جلوگیری از آسیب به اموال عمومی با روشنایی محوطه ای

روشنایی در پارک ها و یا هر مکان عمومی دیگر که در دسترس همه ی اقشار جامعه است. باعث جلوگیری از تخریب اموال عمومی و وندالیسم که یک ناهنجاری اجتماعی به حساب می آید و دلایل متعددی دارد می شود. پارک ها و مکان های عمومی به دلیل داشتن امکانات و تجهیزات و مبلمان شهری مانند نیمکت ها، آلاچیق ها، مجسمه ها در معرض تخریب و وندالیسم قرار می گیرد که نورپردازی مناسب و ایجاد نور در محیط تا حدی از این مشکل جلوگیری می کند و احتمال آسیب رساندن را به اموال عمومی را کاهش می دهد.

نور پردازی در پارک ها و مکان های عمومی علاوه بر ایجاد حس امنیت و آرامش در محیط و تامین روشنایی مورد نیاز شهروندان برای انجام امور روزمره و اوقات فراغت به مراقبت از فضای سبز نیز کمک می کند. روشنایی محیط در شب و تاریکی مانع از آسیب رساندن و تخریب گیاهان و فضاهای سبز می شود.

کاهش جرم با وجود چراغ های محوطه ای

افزایش حضور شهروندان و ایجاد حس تعلق به محیط

پارک هایی که از سیستم های نور پردازی مناسبی و نور خوب و ایده آلی برخوردار هستند شهروندان را به استفاده از پارک ها در شب ها به خصوص شب های طولانی تابستان برای گذراندن بهتر اوقات فراغت در کنار خانواده و دوستان ترغیب می کند و این موضوع باعث افزایش فعالیت های فرهنگی و اجتماعی افراد می شود.

حضور پررنگ و در کنار هم شهرندان بعد از یک روز کاری سخت و پر از مشغله علاوه بر ایجاد حس آرامشی که برای افراد به ارمغان می آورد گرد همایی های کوچک دوستانه و یا پیاده روی خانوادگی و رویدادهای اجتماعی که از بستر کنار هم بودن افراد فراهم می شود به کاهش افسردگی و انزوای اجتماعی کمک می کند و بستری برای برقراری ارتباط بین آدم ها و حتی برقراری ارتباط و گذراندن اوغات با خانواده می شود.

تجمع افراد با وجود نور کافی در محیط

زیبا سازی و جذابیت بصری پارک ها

نور پردازی اصولی علاوه بر ایجاد امنیت و تمامی مواردی که به آن ها اشاره کردیم، به ایجاد فضای دلنشین و زیبا کمک می کند به اینگونه که استفاده از چراغ هایی با ظاهری زیبا و نورهای رنگی در قسمت های مختلف پارک ها جذابیت بصری بیشتری ایجاد می کند که باعث زیبایی شهر و علاقه ی بیشتر افراد به استفاده از پارک ها می شود.

پارک ها و مکان های عمومی بخشی از شهر هستند که مورد استفاده عموم افراد جامعه است بنابر پارک های زیبا با نور پردازی مناسب بخشی از یک شهر مطلوب و قابل زندگی هستند و می توانند به نوعی نماد کیفیت بالای زندگی در یک شهر باشند و باعث ارتقای کیفیت زندگی شهروندان بشوند.

ایجاد جذابیت بصری با چراغ های پارکی

افزایش آگاهی و هدایت افراد

چراغ محوطه ای پارکی با روشن کردن مسیرها به افراد کمک می کند تا به راحتی بتوانند مسیر خود را انتخاب و پیدا کنند و چراغ های پارکی به هدایت افراد کمک می کند، برای مثال مسیر اصلی پیاده روی، محوطه بازی کودکان و ورودی های پارک ها باید به خوبی روشن باشند تا افراد بتوانند به راحتی به مسیر مورد نظر خود دسترسی پیدا کنند.

روشنایی پارک ها در مواقع اضطراری مانند آتش سوزی یا حوادث دیگر از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از این جهت که خروجی ها و مسیرهای امن قابل تشخیص و قابل دید باشن در شرایط خاص و ویژه. و در نهایت اینکه چراغ های پارکی فراتر از ابزارهایی برای نور پردازی و روشنایی هستند. چراغ های پارکی را می توان به عنوان یکی از مولفه های کلیدی برای بهبود امنیت، ایمنی، زیباسازی و افزایش تعاملات اجتماعی در پارک ها شناخت.

طراحی و نصب درست و اصولی چراغ محوطه ای و پارکی نه تنها از نظر فنی بلکه از منظر روانشناسی و جامعه شناسی اهمیت دارد و بر زندگی شهری و میزان رضایتمندی شهروندان از فضای عمومی می تواند تاثیر مثبتی داشته باشد.

چراغ های پارکی در انواع و اقسام مختلفی تولید می شوند. دلیل این تنوع در مدل های چراغ های پارکی، به دلیل نیازهای متفاوت پارک ها و فضاهای باز به نور پردازی مناسب خود است.

روشنایی هدایت گر با چراغ های پارکی

چراغ های پارکی و نه تنها از نظر نوع نورپردازی بلکه از نظر کاربرد و نحوه نصب بایکدیگر تفاوت دارند. انواع چراغ ها ی پارکی :

  • چراغ های پایه دار(چراغ ایستاده)
  • چراغ های دیواری
  • چراغ های خورشیدی
  • چراغ های دفنی (چراغ های دفنی یا توکار)
  • چراغ های آب نما و زیر آبی
  • چراغ های پروژکتوری و نورافکن ها
  • چراغ های دکوراتیو و تزئینی
  • چراغ های سنسوردار(حسگر حرکتی)
  • چراغ های کم مصرف (LED)
  • چراغ های آویز و لوسترهای فضای باز
نورپردازی جذاب با چراغ محوطه ای

هرکدام از انواع چراغ های پارکی که نام برده شد. با توجه به ویژگی های خاص و کاربرد مخصوص به خود و مکان مناسب برای نصب، مناسب برای نصب در قسمت های مختلف پارک می باشد.

مقالات مرتبط

اشتراک
اعلام به من
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
0
دوست داریم نظرتونو بدونیم، لطفا دیدگاهی بنویسیدx