در مقاله پیش رو برای نورپردازیِ محیط داخلی منزل، نکات کلیدی یا ترفندهایی را به شما ارائه می دهیم که هم بتوانید تامین روشنایی را به درستی انجام دهید و هم با تکنیک های درست نورپردازی محیط خانه خود را منحصر به فرد نمایید.
هیچگاه به صورت سلیقه ای و تصادفی چراغ در فضای خود به کار نبرید. نورپردازی با روشن کردن متفاوت است. نورپردازی مناسب، روندی است علمی که بر اساس پارامترهای متعددی شکل می گیرد. از جمله استانداردهای روشنایی مورد نیاز هر کاربری، سبک طراحی داخلی و دکوراسیون، تجهیزات موجود دربازار، میزان بودجه کارفرما و … . برای یک فرآیند علمی باید از ابتدا بررسی های لازم صورت گیرد و بر اساس آنها نقشه تهیه شود.
2. اهمیت نورپردازی در ورودی خانه
ورودی هر فضا زودتر و بیش از هر قسمت دیگری هویت داخلی فضا را بازگو می کند. خوش آمدگویی و حس هایی مثل امنیت و میهمان نوازی در این بخش شکل می گیرد. نورپردازی در این بخش می تواند این موارد را تقویت یا تعدیل کند. شدت روشنایی در این فضا نباید زیاد باشد. تعداد و نوع چراغ بستگی به سبک خانه و سلیقه بستگی دارد. چراغ های زیادی کوچک فضا را کوچکتر جلوه می دهد. برای استفاده از آویز، باید به تناسب ابعاد این چراغ با فضا و همچنین ارتفاع پایین آمدن توجه کرد.. پیشنهاد می شود ارتفاع آویز یک سوم ارتفاع درب ورودی باشد.
3. تاثیر نور بر ابعاد افقی فضا
با استفاده از تاباندن نور به سطوح سقف و دیوارها، اتاق بزرگتر جلوه داده می شود. با تکنیک زیاد کردن شدت روشنایی در قسمتی ازفضا نسبت به سایر قسمتهای آن و در نتیجه ایجاد پرسپکتیو و همچنین پخش هوشمندانه چیدمان چراغ ها، می توانید ابعاد فضاها را بزرگتر جلوه دهید. چراغ های آویز به صورت مرکزی، اتاق های کوچک را حقیرتر نشان می دهد، از این امر پرهیز کنید.
4. تاثیر نور بر ارتفاع اتاق
در صورت امکان از تکنیک وال واشینگ (تابش نور از پایین) برای بلندتر نشان دادن ارتفاع دیوارها کمک بگیرید. همچنین از نورپردازی در راستای عمودی استفاده کنید. نوع چراغ در نمایش ارتفاع تاثیرگذار است، اگر ارتفاع سقف کمتر از 3 متر باشد پیشنهاد می شود از یک چراغ سقفی یا چراغی نزدیک به سقف استفاده شود. آویزها یا لوسترها برای سقف هایی با ارتفاع بیش از حد استاندارد مناسب است.
5. مدیریت خیرگی چراغ
منبع نور در ذات خود برای چشم انسان ایجاد خیرگی می کند، استفاده از تکنیک های تکنولوژی مثل رفلکتور و استفاده از دیفیوزر می توانند خیرگی را کنترل کنند. همچنین با استفاده از تعداد و محل نصب درست چراغ ها، تا حد زیادی می توانید این ویژگی آزاردهنده نور را مدیریت کرد.
6. از دیمر استفاده کنید
کنترل شدت نور چراغ با تکنولوژی دیمر با توجه به زمان های مختلف و بر اساس نیاز شما، از ویژگی هایی است که در صورت انطباق لامپ با کلید دیمر، می تواند برای هر فضایی جذاب باشد.
7. جذابیت با نورپردازی تاکیدی
از تکنیک نورپردازی تاکیدی برای نمایش یک المان خاص مثل اثر هنری یا گلدان بهره ببرید. این شگرد مخصوصا در گوشه های بدون استفاده، می تواند زیبایی اتاق را دو چندان کند.
8. شاخص کردن مبلمان
هر فضایی و با هر کاربری معمولا یک المان مهمتر از سایرین دارند. برخی از این مبلمان هویت فضا را بهتر و جذاب تر توصیف می کنند. پیشنهاد می شود این مبلمان را با نور بیشتر و متمرکز تر نورپردازی کنید. مثل میز ناهارخوری در بخش پذیرایی خانه ها یا تخت در اتاق خواب.
9. از نورپردازی کاربردی غافل نشوید
بعضی از قسمت ها به عنوان ایستگاه کاری و برای انجام یک فعل خاص مورد استفاده قرار می گیرند. انتخاب چراغ مناسب و توجه به ویژگی های علمی مثل شدت نور، رنگ نور، زاویه تابش و … از اهمیت بسیاری بر خوردار است. مثلا توجه یا عدم توجه به پارامترهای ذکر شده برای میز آرایش یا سینک ظرفشویی، می تواند روند کار را بهتر یا بدتر کند.
10. نورپردازی آینه
توجه به حضور آینه ها در نورپردازی فضاهایی مثل سرویس های بهداشتی یا اتاق خواب بسیار اهمیت دارد. بهترین محل نصب چراغ برای سرویس های بهداشتی، بالای آینه و با فاصله کم می باشد. در سایر فضاها از اضلاع کناری آینه ها هم می توان استفاده کرد. مهمترین نکاتی که در نورپردازی آینه ها باید به آن توجه کرد اینست که اولا محل نصب چراغ روی آینه سایه ایجاد نکند و دوما اینکه بازتاب نور چراغ ایجاد خیرگی نکند.
11. استفاده از چراغ آویز
چراغ های آویز مخصوصا به صورت قرارگیری در مرکزفضا، در سبک های کلاسیک به وفور مورد استفاده قرار می گیرند. آویز مرکزی در نورپردازی های مدرن و برای روشنایی عمومی کمتر مورد توجه قرار دارند، بلکه بیشتر به صورت یک المان دکوراتیو، در کنج ها جلوه ای ویژه به اتاق می بخشند.
12. استفاده از روشنایی لوستر
در انتخاب لوستر به عنوان یک المان نورپردازی، ویژگی های گوناگونی باید در نظر گرفته شوند. شاید ابتدایی ترین نکته، هماهنگی ظاهر این منبع نوری با سبک دکوراسیون می باشد. ابعاد لوسترها باید با توجه به ابعاد محل نصب آنها مد نظر قرارگیرند. برای سقف های بلند و بزرگ باید از آویزهای بلند و بزرگ استفاده کنید. اگر لوستر کاربرد تامین روشنایی فضا را دارد، هیچگاه این وظیفه را به تنهایی به دوش آن نگذارید. اشتباه بسیار رایج در استفاده از لوسترها، عدم تناسب لامپ های آن با ابعاد و سبک طراحی آنها می باشد.
13. نکات روشنایی دانلایت ها
چراغ های دانلایت، نسل جدید از چراغ ها هستند که در انواع نورپردازی کاربرد دارند، ولی جز بهترین انتخاب ها برای نورپردازی کاربردی هستند. مهمترین نکته در استفاده از این منابع نوری برای ایستگاه های کاری، محل نصب آنها می باشد. دانلایت ها باید طوری نصب شوند که در ایستگاه های کاری ایجاد سایه نکنند.
14. نورپردازی متمرکز یا نقطه ای
جلوههای بصری جالبی را میتوان از نصب چراغ هایی با پرتاب نور نقطه ای در کنار هم ایجاد کرد. با استفاده از چراغ های اسپات می توانید نورهای جهت دار و متمرکز ایجاد کنید. مثلا نورپردازی یک تابلوی نقاشی روی دیوار می تواند با چراغ های این خانواده انجام شود.
15. نورپردازی سرویس بهداشتی
در نورپردازی سرویس بهداشتی از جمله حمام ها باید از چراغ هایی با درجه حفاظت(IP) بهره برد. آب بندی انواع چراغ ها در فضاهایی که رطوبت و بخار وجود دارد، نکته بسیار مهمی است که عمر استفاده از محصول را بیشتر و خطرات ناشی از برق گرفتگی را کاهش دهد.
16. نورپردازی فضای باز
برای نورپردازی عرصه هایی از کاربری مسکونی مثل پاسیو، تراس و حیاط که فضاهای باز محسوب می شوند، در نظر گرفتن نکاتی بسیار مهم است. مهمترین نکته این است که در بعضی از این فضاها روشنایی باید به گونه ای باشد که امنیت محیط را تامین نماید. به طور مثال باید همه مسیرها و هر مانعی که در مسیرهای رفت و آمد هستند را روشن کنید. نورپردازی فضای بیرونی شامل نورپردازی پلهها، مسیرها و درختان نیز می باشد. نکته دیگر استفاده از چراغ هایی با درجه حفاظت برای بخش هایی است که مسقف نیستند و تجهیزات در معرض آب باران و برف هستند. محل نصب چراغ در فضاهای باز به لحاظ عدم ایجاد خیرگی نیز، نکته بسیار قابل توجه ای است. همچنین به دلیل تردد کمتر در این قسمت ها، بهتر است از چراغ های سنسوریک استفاده شود که در مصرف انرژی هم کمک شایانی شود.
17. نور اتاق کودک
اتاق کودک شما علاوه بر نور روز باید در ساعات تاریکی نیز از نور شبانه بهره گیرد تا از ترس کودک جلوگیری شود. می توانید از چراغ هایی با نور کم برای شب و یا مخفی کردن منابع نوری از روشنایی ملایم در ساعات استراحت کودکان بهره برد.
18. عدم قرار دادن نور جلوی تلویزیون
به این نکته توجه نمایید که هیچ گاه نور مستقیم را رو به روی تلویزیون قرار ندهید یا در محلی نصب شود که انعکاس منبع نوری در صفحه نمایش دیده شود.بهترین محل برای نصب چراغ دیوارهای کناری یا دیوارهایی است که عمود بر تلویزیون باشد. دیوار پشت تلویزیون هم مشروط بر اینکه موقع تماشای آن خاموش باشد بلامانع است
شما می توانید در لایت هوم با ثبت درخواست نورپردازی خود در لینک زیر بهترین و کامل ترین مشاوره های نورپردازی را کسب نمایید.
ثبت درخواست نورپردازی
با مراجعه به بخش زیر در فروشگاه اینترنتی لایت هوم می توانید متناسب با فضای مورد نظرتان روشنایی های مورد نظرتان را انتخاب نمایید.
مشاهده تمامی محصولات روشنایی
نقش چراغ های محوطه ای در ایمنی و امنیت پارک ها و مسیرها انواع چراغ…
بهترین فیوزهای مینیاتوری برای استفاده در خانه امنیت سیستمهای برقی در خانهها یک موضوع مهم…
چراغ های ریلی با دیگر سیستم های نورپردازی چه تفاوتی دارند ؟ در این مقاله،…
ایده های خلاقانه برای نورپردازی ریلی نور پردازی یکی از مهم ترین و با اهمیت…
معرفی بی متال و انواع آن حفاظت از موتور های الکتریکی بسیار مسئله حائز اهمیتی…
تفاوت های کابل ولتاژ بالا و ولتاژ پایین چیست ؟ کابل های برق، رگ های…
نمایش دیدگاه ها
مرسی از مقاله خوبتون