از مهم ترین تجهیزات موجود در خانه های هوشمند انواع سنسورها هستند. در واقع می توان گفت که سنسورها چشم ها و گوش های یک خانه هوشمند هستند و در صورت وجود نداشتن این المان ها در عمل تعاملات سیستم به صورت یکطرفه انجام می شود. با استفاده از سنسورها می توان تجهیزات مختلف را راحت تر و سریع تر کنترل کرد. سنسور یا حسگر انواع مختلفی دارد و ابزاری است که نسبت به محرک های فیزیکی واکنش نشان می دهد. سنسورها بر اساس نحوه کارکردشان تقسیم بندی می شوند و می توانند المان هایی مانند حرکت، روشنایی، دود، رطوبت، حرارت، نشت آب و غیره را اندازه گیری نمایند.
این نوع سنسورها با نام سنسور حضور نیز شناخته می شوند و همانطور که از نام این نوع سنسورها بر میآید کاربرد آنها در تشخیص آمد و شد افراد گوناگون است بنابراین سنسورهای حرکتی به قاعده در راه پلهها و پارکینگها و سرویسهای بهداشتی و امثال آنها کارگذاری میشوند. این نکته قابل توجه است که در زمان کارگذاری این سنسورها زاویه قرار گرفتن آنها بسیار مهم است و نصاب حرفهای با توجه به مقتضیات مکان مد نظرش این زاویه را تعیین مینماید. علاوه بر اینها سنسورهای حرکتی در واقع مهمترین عامل در استفاده بهینه از انرژی و عاملی موثر در ایجاد امنیت ساختمانها به شمار میروند.
وظیفه این سنسورها تنظیم نور محیط است. این نوع سنسورها ابتدا نور طبیعی را بررسی کرده و سپس بر اساس آن سیستم نورپردازی را فعال مینمایند. و همچنین در استفاده بهینه از انرژی نیز تاثیرات بسیار مثبتی دارند. زیرا ترکیب سنسورهای حرکتی و روشنایی سبب میشود در محلهای تردد افراد، همواره نورپردازی با توجه به حضور و عدم حضور آنها اتفاق بیافتد. از طرف دیگر این سنسورهای روشنایی به یک سیستم کنترل مرکزی نیز متصلاند که از این طریق نور قسمتهای مختلف خانه را بر اساس نیاز از پیش تعیین شده آن قسمت، تنظیم مینمایند.
این سنسورها عموما در سیستم های اطفا یا اعلام حریق مورد استفاده قرار میگیرند. در واقع کار اصلی آنها تشخیص میزان غیر متعارفی از دود در فضا و بلافاصله واکنش نشان دادن به آن است. سنسورهای تشخیص دود اصولا در مکانهای پر رفت و آمد نصب میگردند و به قاعده در اکثر مواقع پس از تشخیص میزان دود نامتعارف در فضا به یک سیستم اعلام و یا اطفا حریق متصل شده و آن را فعال مینمایند و یا در بعضی موارد با ارسال یک سیگنال اعلام خطر مراکز آتشنشانی را مطلع میسازند.
این سنسورها از مهمترین سنسورهای موجود در خانههای هوشمند هستند. از آنجا که در هنگام ترکیدگی لولههای آب زمان تشخیص ناحیه ترکیدگی و اقدام برای رفع نم بسیار با اهمیت است این سنسورها نقشی حیاتی در این موارد بازی مینمایند. پر واضح است که این سنسورها نسبت به مایعاتی مانند آب حساس هستند و با برخورد به این مایعات اعلام خطر مینمایند. این سنسورها معمولا در مکانهایی مثل زیر سینک ظرفشویی و یا حمام و امثال اینها کارگذاری میشوند.
همانطور که لابد از عنوان این سنسورها به درستی تشخیص دادهاید کارایی آنها کنترل خودکار وضعیت باز و بسته بودن و یا میزان این باز یا بسته بودن دریچهها و دربهای خانه هوشمند است. برای نمونه از آنجا که در خانههای هوشمند سناریوی اصلی عدم اتلاف بی مورد انرژی است چنانچه دربها و یا پنجرهها باز باشند این سنسورها اجازه روشن شدن سیستم گرمایش یا سرمایش را نمیدهند. عموما برای این نوع سنسورها از زنگ خطر استفاده میشود.
با توجه به نکات ذکر شده در مقاله فوق به نظر میرسد ضرورت تجهیز خانههای شهری به سیستمهای هوشمند و دارای سنسورهای گوناگون، بایستی بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد. شما می توانید در رابطه با سیستم خانه هوشمند و جهت خرید تجهیزات خانه هوشمند به لایت هوم مراجعه نمایید.
نقش چراغ های محوطه ای در ایمنی و امنیت پارک ها و مسیرها انواع چراغ…
بهترین فیوزهای مینیاتوری برای استفاده در خانه امنیت سیستمهای برقی در خانهها یک موضوع مهم…
چراغ های ریلی با دیگر سیستم های نورپردازی چه تفاوتی دارند ؟ در این مقاله،…
ایده های خلاقانه برای نورپردازی ریلی نور پردازی یکی از مهم ترین و با اهمیت…
معرفی بی متال و انواع آن حفاظت از موتور های الکتریکی بسیار مسئله حائز اهمیتی…
تفاوت های کابل ولتاژ بالا و ولتاژ پایین چیست ؟ کابل های برق، رگ های…