تا به حال روی نور راه رفتهاید؟ یا مثلاً وقت پیادهروی به خودتان آمدهاید و دیدهاید که دارید در مسیری که از دو طرف روشن شده است، راه میروید. حس شاهانه و باشکوهی است نه؟ مدتهاست طراحی داخلی با استفاده از شیوههای خلاق نورپردازی میخواهد این حس را به افراد بدهد. این که در هر فضایی، به خاطر حضور و نوع کاربردی که از فضا میگیرند، باید حس تازه و جذابی داشته باشند. یکی از انواع نور افشانی های مدرن، استفاده از چراغ های دفنی است که در زمین دفن میشوند. در این مطلب میخواهیم از این روشناییهای مدفون و ویژگیهای آنها بگوییم.
چراغ دفنی وسیلهای برای نورپردازی فضاهای خارجی است. نورپردازی با این نوع از چراغها معمولا از کف زمین انجام میشود. چراغهای دفنی در سبکهای نورپردازی متفاوت مانند نورپردازی سطحهای پایینی، سطحهای بالایی، ساختن سایه، نورپردازی محلهای عبور و مسیرهای مشخص به کار گرفته میشوند. این نوع نورپردازی با بدنه و حجم های نما ترکیب میشود و با ایجاد تفاوتهایی مانند بلندتر نشاندادن ستونها زیبایی خاصی به محیط میدهند.
چراغ های دفنی معمولا بر روی ستونها، در فضاهای بیرونی ساختمان و البته نمای ساختمانها، و یا گاهی در زیر پلهها، سازه های مربوط به یادبود، آثار باستانی و قدیمی ، در کنار مجسمههای شهری، پلها، تالارها و گاهی اوقات در فضاهای سبز شهری به کار گرفته میشوند. کاربرد اصلی این نوع چراغ ها عموما برای نورپردازی کف معابر در محوطه های گوناگون است.
نورپردازی محیط بیرون به صورت کلی نقش مهمی در ایجاد حس متفاوتی از زیبایی و امنیت دارد و زیباییهای موجود را دوچندان میکند. مثلا چراغهای دفنی که در مسیر کاشته میشوند جلوۀ خاصی به گیاهان و درختها میدهند. یا نقشهای برجستۀ هر بخش از معماری را با سایهروشنها زیباتر کند. یکی از مهمترین ویژگیهای این نوع چراغها استحکام مناسب آنها است. بدنه این نوع چراغها نیز ضد آب میباشد و حتی این قابلیت را دارند که در استخرها مورد استفاده قرار بگیرد. از طرف دیگر این چراغ ها دارای نور حداکثری و پرتاب نور بسیار خوبی هستند همچنین این چراغها امکان ساخت نورپردازیهای RGB را نیز دارند. چراغ دفنی معمولا در رنگهای متنوعی ارائه میشوند. طول عمر آنها بالا بوده و تا حدود پنجاه هزار ساعت میباشد. از جمله ویژگیهای دیگر این چراغها میتوان به مقاوم بودن آنها در برابر رطوبت اشاره نمود.
چراغ های دفنی اصولا در توانهای گوناگونی تولید میشوند و این قابلیت را دارند که توسط یک ریموت کنترل افکت آنها تغییر داده شود و از طرف دیگر بر اساس شکل کاربردشان در هر محیطی قدرت تغییر زاویه پخش نور با استفاده از لنز 5 تا 120 درجه را نیز دارند.
در ادامه به مزیتهای موردی استفاده از چراغ های دفنی اشاره میکنیم :
در نخستین اقدام باید لوله پی وی سی را برای عبور کابل آمادهسازی نماییم. سپس کابل را عبور میدهیم و بتن را در اطراف آن میریزیم. بعد از آن آپارات کابل چراغ را به همراه کابل اصلی و خود چراغ در کاسه بتنی قرار میدهیم. در اینجا طوقه را باز میکنیم و پیچهای متصل کننده بدنه به چراغ را به کاسه بتنی میبندیم. و در نهایت پیچهای طوقه چراغ را میبندیم.
چراغهای دفنی و پارکتی درست بر عکس پروژکتورهای الایدی به سادگی در مکانهایی مثل فــضاهای سبز شهری میتوانند به صورت پنهان کار گذاشته شوند و و به زیباتر شدن محیط کمک نمایند. این نکته نیز قابل بیان است که اصولا چراغهای دفنی شامل روکار و توکار هستند و در شکلهای متفاوت گرد ، خطی و… ارائه میشوند. با این وصف برای نصب چراغهای دفنی باید یک فوندانسیون ویژه طراحی نمود تا هم بتواند از بدنه محفاظت نماید و هم شیشه چراغ امکان تنظیم زاویه تابش نور روی سوژه را داشته باشد.
اگر به دنبال نورپردازی رؤیایی و بخشیدن جلوههای خاص به بخشهای مختلف بنا از جمله محوطهها، راهپلهها، تالار و زیرپلهها هستید، بهتر است دربارۀ انواع چراغهای دفنی و کیفیت و قیمت آنها تحقیق کنید و بهترین انتخاب را داشته باشید. چون این نوع از چراغها برای این کاربری بسیار مناسب هستند و میتوانند برای زیباترکردن بخشهای مختلف ساختمان پاسخ گوی نیاز شما باشند.
نقش چراغ های محوطه ای در ایمنی و امنیت پارک ها و مسیرها انواع چراغ…
بهترین فیوزهای مینیاتوری برای استفاده در خانه امنیت سیستمهای برقی در خانهها یک موضوع مهم…
چراغ های ریلی با دیگر سیستم های نورپردازی چه تفاوتی دارند ؟ در این مقاله،…
ایده های خلاقانه برای نورپردازی ریلی نور پردازی یکی از مهم ترین و با اهمیت…
معرفی بی متال و انواع آن حفاظت از موتور های الکتریکی بسیار مسئله حائز اهمیتی…
تفاوت های کابل ولتاژ بالا و ولتاژ پایین چیست ؟ کابل های برق، رگ های…
نمایش دیدگاه ها
سلام ممنون از مطالب مفیدتون
ببخشید این چراغ ها رو می شه توی دیوار هم کار گذاشت؟ و این که نور چراغ دفنی برای روشن کردن یک محیط کافیه یا در کنار چراغ های دیگه باید استفاده شه؟
سلام
لطفا برای دریافت مشاوره تلفنی تماس بگیرید 72031-021 (داخلی های 206 الی 214)