اجزای تشکیل دهنده چراغ‌ های ریلی

چراغ‌ ریلی نیز مانند انواع دیگر ابزارهای روشنایی دارای تجهیزات و اجزایی می‌باشند. این اجزا اصولا از چراغ‌ها و پایه‌ها و اتصالات تشکیل می‌گردد. این محصول در گالری ها، موزه ها، فروشگاه ها و فضاهایی که نیاز به نور هدفمند دارید بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. برای نصب و استفاده از چراغ های ریلی باید ابتدا ریل های آنها نصب گردد و سپس چراغ ها روی این ریل ها سوار شوند بنابراین بهتر است قبل از خرید این محصول اجزای آن را بشناسید تا بتوانید انتخابی راحت تر داشته باشید. در ادامه به معرفی اجزای این چراغ‌ ها می پردازیم :

چراغ‌ها اصلی‌ترین عضو یک سیستم ریلی روشنایی هستند. بنابراین در جهت رسیدن به بالاترین میزان بازدهی از یک سیستم روشنایی باید در انتخاب چراغ‌ها به موارد مختلفی دقت و توجه نشان داد. نخست باید منابع تامین کننده نور محیط را در نظر گرفت بعد از آن باید به شرایط فضا از جمله مساحت و ارتفاع سقف توجه نمود. به این ترتیب هرچه ارتفاع سقف کوتاه‌تر باشد شرایط استفاده از چراغ ریلی نیز آسان‌تر خواهد شد. سیستم ریلی به سقف متصل شده و در نهایت چراغ‌ها به سادگی بر روی آن نصب می‌گردند همچنین باید اشاره نماییم که سیستم چراغ‌های ریلی دارای این قابلیت است که بر روی دیوار نیز نصب شود. در آن صورت سازوکار نورپردازی به طور کل شکل دیگری خواهد داشت. جهت سیستم نیز تغییر خواهد کرد. معمولا در چنین حالت‌هایی نور را به طور مستقیم و از بالا یا پایین به تابلو یا هر کالای دیگری می‌تابانند.

انتخاب نور در سیستم ریلی

هنگامی‌که می‌خواهیم نور چراغ‌های یک سیستم ریلی را انتخاب نماییم الزامی است که به شرایط استفاده از آن‌ها توجه ویژه‌ای نماییم. در واقع این شرایط نوع نوری که باید استفاده شود و همچنین تعداد چراغ‌های سیستم را نیز تعیین می‌نماید. اصولا چراغ‌های سیستم ریلی در یک ترکیب نور زرد و سفید مورد استفاده قرار می‌گیرند. به این ترتیب رنگ نور بهتری فراهم می‌شود. از طرف دیگر اگر چراغ‌های ریلی برای مکان‌هایی مثل گالری جواهر یا بوتیک‌ها و مزون‌ها در نظر گرفته شود نور زرد و یا آفتابی ارجح‌ تر است. به این دلیل که نور زرد نزدیک‌ترین رنگ به رنگ نور طبیعی است و رنگ پارچه و یا جواهرات را شفاف‌تر کرده و به درخشندگی آن‌ها می‌افزاید. اما در عین‌حال مثلا در مکانی مثل داروخانه استفاده از نور سفید توصیه می‌شود زیرا سبب روشن‌تر دیده شدن فضا و القای حس تمیزی می‌گردد.

کیفیت نور در چراغ ریلی

چراغ‌های ریلی امکان استفاده از مدل‌های نوری مختلفی را دارد. از جمله لامپ LED و SMD و یا SOB. در مرحله نصب چراغ‌ها باید به شدت نور و میزان روشنایی آن توجه شود. این نکات در انتخاب بسیار با اهمیت‌اند. از طرف دیگر میزان فاصله چراغ‌ها از دیوار و دایره روشنایی ایجاد شده توسط آن نیز از نکات بسیار پراهمیت هستند. به این ترتیب زاویه تابش نور به علاوه میزان شدت نور ایجاد شده توسط آن و همچنین وجود یا عدم وجود رفلکتور در لامپ‌ها نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. اصولا لامپ‌های LED چراغ‌های ریلی کم‌‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرند. ولی در صورت نیاز اضطراری می‌توان از این نوع لامپ‌ها نیز بهره گرفت. از آنجا که لامپ‌های ال‌ای‌دی نور نقطه‌ای ایجاد می‌کند جهت نورپردازی تابلوها و یا لباس‌ها مناسب هستند.

نوع لامپ چراغ ریلی

اصولا هنگام خرید یک لامپ ال‌ ای‌ دی بهتر است به عدد CRI توجه نماییم. این عدد نشان‌گر شاخص نمود رنگ در لامپ‌های ال‌ای‌دی است. به این ترتیب که هر چه عدد این شاخص بالاتر باشد کیفیت رنگ اجسامی که زیر این نور قرار می‌گیرند نیز بالاتر است و میزان تفکیک رنگ و میزان طبیعی بودن رنگ‌ها نیز بیشتر خواهد شد. در واقع این شاخص تنها در مورد نور خورشید با صد برابر می‌شود.  از طرف دیگر لامپ‌های SMD نوری غیر نقطه‌ای و نسبتا پخش را ارائه می‌دهند. این نوع لامپ‌ها ایجاد سایه روشن نمی‌کنند. بنابراین این امکان وجود دارد که فضای بیشتری را با آن‌ها روشن نمود.
نوع دیگر لامپ‌ها با عنوان COB شناخته می‌شوند. این نوع لامپ‌ها ابزارهای روشنایی هستند در وضعیتی میان دو نوع قبلی. این نوع لامپ‌ها رفلکتور داخلی دارند که سبب بازتاباندن بیشتر نور می‌گردد. بنابراین این نوع از لامپ‌ها نورهای با لبه تیز منتشر می‌کنند.

ریل ها و اتصالات چراغ ریلی

ریل‌ها و اتصالات مربوط به آن‌ها از مهمترین اجزای تشکیل دهنده چراغ‌ های ریلی هستند و در واقع همین اجزا هستند که این نوع چراغ‌ها را در قیاس با دیگر ابزارهای روشنایی‌ها متفاوت می‌کنند. ریل‌ها در اندازه‌ها و رنگ‌های گونلگونی در بازار مجودند. بنابراین کاربران می‌توانند متناسب با شکل کاربری و شرایط مکان مورد نظرشان گزینه‌های مناسب را خریداری کنند. توضیح این‌که به منظور قرارگیری این ریل‌ها در جوار یکدیگر ضروری است که از واسط‌هایی به شکل‌های T یا L یا X استفاده بشود.

پایه‌ چراغ ریلی

در سیستم چراغ‌های ریلی کار این پایه‌ها اتصال مستقیم لامپ‌ها به ریل‌ است. این پایه‌ها اصولا در دو نوع ارائه می‌شوند. نوع اول پایه‌هایی با امکان اتصال به لامپ و نوع دوم پایه‌هایی که در کنار لامپ به شکل یک ابزار ترکیبی بر روی ریل نصب می‌شود. پایه‌ها در اندازه‌ها و اشکال گوناگونی تولید می‌شوند. بنابراین کاربران با طیف گسترده‌ای از این نوع پایه‌ها در طرح‌ها و رنگ‌های گوناگون روبرو هستند. در پایان این مقاله امیدواریم توانسته باشیم کاربران را به اطلاعاتی مکفی در مورد چراغ‌های ریلی که از ابزارهای مهم روشنایی در فرایند نورپردازی هستند نزدیک نماییم.

محمود زارعی

نمایش دیدگاه ها

پست های اخیر

نقش چراغ های محوطه ای در امنیت پارک و خیابان

نقش چراغ های محوطه ای در ایمنی و امنیت پارک ها و مسیرها انواع چراغ‌…

2 هفته پیش

همه چیز درباره فیوزهای مینیاتوری

بهترین فیوزهای مینیاتوری برای استفاده در خانه امنیت سیستم‌های برقی در خانه‌ها یک موضوع مهم…

3 هفته پیش

تفاوت چراغ های ریلی با دیگر سیستم های نور پردازی

چراغ های ریلی با دیگر سیستم های نورپردازی چه تفاوتی دارند ؟ در این مقاله،…

1 ماه پیش

ایده های خلاقانه برای استفاده از چراغ های ریلی

ایده های خلاقانه برای نورپردازی ریلی نور پردازی یکی از مهم ترین و با اهمیت…

1 ماه پیش

بی متال چیست و انواع آن کدامند؟

معرفی بی متال و انواع آن حفاظت از موتور های الکتریکی بسیار مسئله حائز اهمیتی…

2 ماه پیش

چه تفاوتی بین کابل‌ های برق ولتاژ پایین و ولتاژ بالا وجود دارد؟

تفاوت های کابل ولتاژ بالا و ولتاژ پایین چیست ؟ کابل‌ های برق، رگ‌ های…

2 ماه پیش