دسته بندی: اخبار روشنایی

لامپ فیلامنتی، احیای نوستالژیک!

لامپ فیلامنتی یا لامپ دکوراتیو

اولین تصویری که از لامپ داریم چیست؟ یک حباب که رشته‌ای در داخل آن روشن است. این شکل اولیه که به آن لامپ ادیسونی می‌ گویند در طول تاریخ دست خوش تغییرات بسیاری شده است. انواع گوناگونی از لامپ ‌‍‌ها و تجهیزات روشنایی تولید شدند که جای این لامپ‌ ها را گرفتند و با کاربری ‌های مختلف در نورپردازی استفاده شدند.

البته همچنان از این لامپ‌ها استفاده می‌شود اما جایی که زیبایی دکور و طراحی داخلی مد نظر باشد، انواع دیگری از روشنایی به عرصه می‌آیند. امروزه این لامپ ‌ها در حباب ‌های متفاوت جای می‌گیرند و معمولاً دیده نمی‌شوند، اما اخیرا استفاده از فرم ‌های قدیمی در طراحی کالاهای مدرن بسیار مورد توجه قرار گرفته است. نوعی از لامپ در اندازه‌ها و شکل‌های متفاوت، بر اساس الگوی همان لامپ ادیسونی ساخته شده‌اند. این لامپ‌ها بسیار زیبا و تا حدی گران هستند و بیشتر در طراحی‌های هنری به کار گرفته می‌شوند. در این مطلب می‌خواهیم درباره این لامپ‌ها که به آن‌ها فیلامنتی می‌گویند اطلاعاتی را ارائه کنیم.

لامپ فیلامنتی چیست؟

لامپ فیلامنتی یا LED فیلامانی، لامپی رشته‌ای در حباب‌ها و بلورهای متفاوت است. ظاهری شیک و هنری دارد و در دکوراسیون خاص از آن استفاده می‌شود. این نوع لامپ با تکنولوژی COB تولید و مونتاژ می‌شود. میزان مصرف این لامپ مانند انواع دیگر لامپ LED است؛ تفاوت آن در این است که گرمای کمتری تولید می‌کند.

ساختار این لامپ به این صورت است که در شاخه‌های تراشۀ COB لامپ‌های LED نور آبی‌ منتشر می‌کنند. پوشش رزین فسفر حاوی سیلیکون روی تراشۀ COB قرار می‌گیرد و نور آبی را به رنگ ترجیحی تبدیل می‌کند. از رنگ‌های مختلف فسفر برای تغییر رنگ نور استفاده می‌شود؛ مثلا فسفر زردتر، نور زردتر و گرم‌تر، دمای کمتر یا بیشتر، آفتابی یا مهتابی.

لامپ‎های فیلامنتی همان لامپ‌های زیبای رشته‌ای هستند که این روزها در دکوراسیون خانه‌های مدرن، کافه‌ها و رستوران‌ها به چشمتان آمده‌اند. حباب‌ها متنوع و زیبایی که رشته‎های نور در آن‌ها به شکل‎های مختلف طراحی شده‌اند و به محیط جلوۀ زیبایی می‌بخشند. این لامپ‌ها با الهام گرفتن از همان لامپ حبابی قدیمی ادیسونی و درآمیختن با خلاقیت‌های مدرن فضا را به یک اثر هنری تبدیل می‌کنند.

ویژگی‌های لامپ LED فیلامنتی

در وهلۀ اول زیبایی و جذابیت لامپ فیلامنتی باعث می‌شود که این نوع لامپ پرطرفدار باشد. البته حس نوستالژیک و شباهت آن با لامپ‌های قدیمی هم در این جذابیت بی‌تأثیر نیست. به همین دلیل بیشتر در گالری‌ها یا کافه‌ها و رستوران‌های مدرن از آن استفاده می‌شود. در ادامه ویژگی‌های لامپ فلامینتی را می‌گوییم که البته مزایای آن هم هست :

  • تراشۀ LED لامپ فیلامنتی در دمای بین منفی 20 تا مثبت 80 درجه کار می‌کند.
  • لامپ فیلامنتی، سفیدرنگ و گرم و آفتابی است، 360 درجه نور پخش می‌کند.
  • بهره نوری بالا و استفاده از حباب شیشه‌ای باعث می‌شود حرارت لامپ پایین بماند و زیاد گرم نشود.
  • لامپ فیلامنتی حدود 30 هزار ساعت عمر می‌کند.
  • تراشه‌های لامپ فیلامنتی بدون سرب تولید می‌شوند و با محیط زیست سازگار هستند.
  • لامپ فیلامنتی شاخص نمود رنگ یا CRI دارد.
  • این لامپ‌ بیش از CRI 80 دارد و رنگ اجسام در زیر نور آن طبیعی است.

شاید برای شما جالب باشد که بدانید این لامپ‌ها از چه اجزایی تشکیل شده‌اند. در این مطلب می‌خواهم از اجزای تشکیل‌دهنده لامپ‌های فیلامنتی بگوییم.

تراشه‌های 1 وات فیلامنت

هر تراشه COB از لامپ‌های ادیسونی فیلامنتی، 22 عدد LED 3 ولت دارد که به صورت یک شاخه هستند. این شاخه‌ها در تمام جهت‌ها نور را منتشر می‌کنند. مصرف برق هر شاخه لامپ فیلامنتی حدود 13 میلی‌آمپر و توان هر شاخه کمتر از 1 وات است. تکنولوژی COB به کاررفته در لامپ‌های فلامنتی پیشرفتی انقلابی در صنعت روشنایی بود که درجه‌های بالای اطمینان و طیف گسترده‌ای از انواع طراحی خاص برای نورپردازی محیط را ایجاد کرد.

حباب یا شیشه لامپ LED فیلامنتی

استفاده از حباب یا شیشه برای این لامپ‌های زیبا و مدرن از همان لامپ‌های رشته‌ای یا ادیسون گرفته شده است. این لامپ‌ها با حباب‌های زیبا و منشورهای بلوری حبابی و متنوع، نور 360 درجه پخش می‌کنند.

درایور تامین ولتاژ و جریان

درایور لامپ فیلامنتی LED مبدل یکسو کننده تمام‌ موج دارد که برق ۲۲۰ ولت شهری را به برق مستقیم و متناسب با نوع لامپ و توان ورودی تراشه‌های COB تبدیل می‌کند. دلیل خراب‌شدن لامپ‌های فیلامنتی معمولاً همین بخش درایور است. درایور در بخش انتهایی و داخل محفظۀ خالی سرپیج است.

سرپیچ یا پایۀ لامپ LED فیلامنتی

این لامپ‌ها با سرپیچ‌ها و پایه‌های متفاوتی ارائه می‌شوند، پایه‌هایی که مخترع آن، توماس ادیسون بود و E نام دارند. این نوع از اتصالات در سراسر جهان به طور گسترده استفاده می شوند. پرکاربردترین پایه‌ها E27 با قطر 27 میلی‌متر هستند. نوع دیگر آن E14 است که برای اتصالات کوچک‌تر تزئینی یا لوستر استفاده می‌شوند. پایۀ E27 برای سرپیچ معمولی و پایه‌های E14 برای سرپیچ شمعی و لوستری لامپ فیلامنتی استفاده شده است.

این لامپ‌ها با ترکیب طراحی قدیمی و نوستالژیک لامپ‌های رشته‌ ای با ایده‌های خلاق توانسته‌اند مخاطبان بسیاری را به خود جذب کنند. برندهای متفاوت تولید تجهیزات در تولید این محصول با هم رقابت می‌کنند که طیف بیشتری از مخاطبان را به خود جذب کنند. در پایان باید گفت تجهیزات روشنایی دیگر فقط وسیلۀ روشن‌ کردن فضا نیستند و به عنوان یک عنصر مهم طراحی داخلی و زیبایی محیط به کار می‌روند. دقت در استفاده از نوع لامپ و تناسب آن با محیط این زیبایی را دوچندان می‌کند.
لامپ های فیلامنتی گزینۀ بسیار مناسبی برای استفاده در کافه و رستوران ها، سالن‌های مدرن مجلل یا خانه‌هایی با طراحی داخلی مدرن هستند. شما می توانید برای خرید لامپ فیلامنتی دکوری و یا مشاهده تمامی مدل های لامپ ادیسونی و اطلاع از قیمت لامپ به فروشگاه اینترنتی لایت هوم مراجعه نمایید.

محمود زارعی

پست های اخیر

نقش چراغ های محوطه ای در امنیت پارک و خیابان

نقش چراغ های محوطه ای در ایمنی و امنیت پارک ها و مسیرها انواع چراغ‌…

2 هفته پیش

همه چیز درباره فیوزهای مینیاتوری

بهترین فیوزهای مینیاتوری برای استفاده در خانه امنیت سیستم‌های برقی در خانه‌ها یک موضوع مهم…

3 هفته پیش

تفاوت چراغ های ریلی با دیگر سیستم های نور پردازی

چراغ های ریلی با دیگر سیستم های نورپردازی چه تفاوتی دارند ؟ در این مقاله،…

1 ماه پیش

ایده های خلاقانه برای استفاده از چراغ های ریلی

ایده های خلاقانه برای نورپردازی ریلی نور پردازی یکی از مهم ترین و با اهمیت…

1 ماه پیش

بی متال چیست و انواع آن کدامند؟

معرفی بی متال و انواع آن حفاظت از موتور های الکتریکی بسیار مسئله حائز اهمیتی…

2 ماه پیش

چه تفاوتی بین کابل‌ های برق ولتاژ پایین و ولتاژ بالا وجود دارد؟

تفاوت های کابل ولتاژ بالا و ولتاژ پایین چیست ؟ کابل‌ های برق، رگ‌ های…

2 ماه پیش